Halı Yıkama

HALI YIKAMA

ARAYIN:+90 505 050 18 95 Halı üzerinde biriken tozların, iplik (hav) aralarına girmesini engellemek için düzenli aralıklarla elektrik süpürgesi ile süpürülmelidir. Kesinlikle çırpma veya sert bir cisimle dövme işlemi yapmayınız
Tüm tekstil ürünlerinde olduğu gibi halı üzerine direkt olarak düşen güneş ışınları zamanla olumsuz etkilere sebep olabilir. Güneşlik ve perde kullanımı, zamanla ortaya çıkabilecek olumsuz etkileri önlemede yararlı olur.

Kayseri Halı Yıkama

Rutubetten koruyunuz. Ağır eşyaların altında kalan halının ezilmesi durumunda o bölge fırçalanmalı ve elektrik süpürgesi ile süpürülmelidir.
Halı üzerine dökülen katı lekeleyicileri bir spatula yardımı ile sıvı lekeleyicileri kağıt havlu ile zaman kaybetmeden halının yüzeyinden alınız.
Lekelere müdahale kenardan merkeze doğru yapılmalıdır. Aksi taktirde leke yayılır. Temizlik anında asla lekenin üzerine bastırarak ovmayınız. İlk temizleme anında yüzeyi temizlenmiş görünmesine rağmen, halı kuruduğunda leke yeniden görünür hale gelebilir. Bu sebeple leke çıkarma işleminin birkaç kere tekrar edilmesi gerekebilir.
Leke çıkartma işleminde halı şampuanının sadece köpüğü kullanılmalıdır.
Temizlik işlemi sırasında su sıcaklığı 30 •C’yi aşmamalıdır.
Leke çıkarmak için kesinlikle çamaşır suyu, tuz ruhu gibi kimyasallar kullanmayınız.
Lateks tabanlı, halı zemini tuttuğundan dolayı kaymaz. Ev kazalarına sebebiyet vermez. Bu tip halıların serileceği zemin mutlaka kuru olmalıdır.
Lateks tabanı uzun süre güneş ışığına maruz bırakmayınız.
Halınızdan ilmek çekmeyiniz, çıkmış olan ilmekleri halı yüzeyinden kesiniz.
Halı, hiçbir zaman katlanıp, kırılmamalı ve sarım yönü dışında rulo yapılmamalı, rulo halindeyken üzerine ağırlık konulmamalıdır.
Bazı kolonyalar, yapılarında boya ve çeşitli kimyasallar içerir. Halınıza bunlarla yapacağınız müdahaleler sonucunda renk ve doku deformasyonları oluşabilir.

KAYSERİ HALI KULLANMA KILAVUZU
Halılar için düzenli temizlik şarttır. Halılarınızı güçlü ve tercihen fırçalı elektrik süpürgesiyle halı üzerindeki trafik yoğunluğuna bağlı olarak günlük veya haftada en az iki kere bütün yüzeyi süpürün.ve yılda en az bir kez Profesyonel bir firmaya halılarınızı temizletin.

Halının üzerine ayak kısmı sivri veya dar eşyalar koymayın. Halı üzerindeki eşyalar ne olursa olsun belirli aralıklarla halının veya eşyaların yerini değiştirin. Aksi taktirde halı havı deforme olacaktır.

Sıklığı 900.000 uç ve fazlası olan halıların yüzeyini sivri veya keskin uçlu cisimlerle çizmeyiniz. Çünkü düz duran havların arasına zorlanmayla yatan uçlar, halı havının sık olmasından dolayı kendi kendilerine düzelemeyeceklerdir. Buda uzun sürede halı havlarında deformasyona neden olacaktır.

Hav ipliği cinsi ne olursa olsun halı yüzeyine 70 0C ve üzerindeki herhangi bir maddeyle temas ettirmeyiniz. (SU,ÇAY,ÜTÜ V.B.)

Halı , Deterjan , Sert yüzey temizleyicileri, çamaşır suyu , tuz ruhu gibi maddelerden uzak tutulmalıdır. Bu ve benzeri maddeler asla temizlikte kullanılmamalıdır. Çünkü bu tür maddeler halı dokusuna zarar vererek halının çürümesine neden olabilmektedir. Genel temizlik için mutlaka profesyonel bir firmaya baş vurun.

Halının üzerine dökülen sıvı hemen emici bez, kağıt havlu veya vakumlu süpürge ile halıdan emilmeli ve dökülen maddenin cinsine göre leke çıkarma talimatlarımızda ki gibi işlem yapılmalıdır.

Halı yüzeyinde trafik (kullanım yoğunluğu) farkı olan yerler arasında farklılıklar olası kaçınılmazdır. Özellikle düz ve açık zeminli halılarda bu durum daha da belirginleşecektir. Bu durumun önüne geçmek amacıyla halınızın yeri belirli aralıklarla değiştirilmedir.

Halı taşınırken veya muhafaza edilirken kesinlikle katlanmamalıdır. Her zaman rulo halinde taşınmalı veya muhafaza edilmelidir. Muhafaza yeri nemli veya rutubetli olmamalıdır.

Kesik elyafla üretilmiş halılarda bir miktar tüy dökülmesi kaçınılmazdır. Düzenli olarak güçlü elektrik süpürgesi ile süpürülen halılarda bu durum çok kısa sürede yok denecek kadar azalacaktır.

Halılarda görülen gölgelenme üretim kaynaklı bir sorun değildir.

Halımı neden temizlemem/temizletmem gerekir?
Dış mekandan gelen tozlar, kir kalıntıları, yiyecek, içecek döküntüleri, bakteriler, uçucu organik bileşikler ve başka birçok kirletici madde zamanla halınızın liflerine işlemektedir.Basitleştirecek olursak, halının yıkanması bir lavabo gibi işlev görür. Yukarıda belirtilen kirletici maddelerin tamamını toplar ve filtre eder.Bu, toplama ve filtre etme işlemi nefes aldığınız havayı temizler ve daha sağlıklı bir ortam oluşmasını sağlar.

Halı kurutma nasıl yapılır?
Halı sıkma makinaları evinizde bulunan çamaşır makinalarının biraz daha büyüğü gibidir. Halılar rulo yapılarak makinaya verilir.Makina yüksek devirde döndüğünden halıdaki suyu dışarı atmaktadır. Makinadan çıkan halı %98 kuru olarak çıkar. Kapalı alandaki kurutma odalarına asılarak kuruma, havalandırma işlemi yapılır.
Halılarımı yıkattım ama hep kat izi var?
Bunun sebebi merdiven altı tabir edilen halı yıkama firmalarının kullanmış oldukları kazan tabir edilen sıkma makinalarıdır. Bu tip sıkma makinalarında halılar önce dörde sonrada üçe katlanmaktadır. Kimi zaman asıldığında belli olmasada bazen halıdaki kat izi belli olmaktadır. Bunun çözümü kazan yerine halılar tek tek kurutmayı sağlayan rulo tipi santrifüj kullanan halı yıkama tesislerinin tercih edilmesidir. Biz  tesisimizde rulo tipi santrifüj kullanmaktayız
İyi bir el dokuması halının özellikleri nelerdir?
El dokumasının pek çok çeşidi bulunmaktadır. Bunların malzemelerinde değişiklikler olmaktadır. Yün olanlar, pamuk olanlar ve ipek olanlar vardır. İyi bir el halısının hangisi olduğunu anlamak çok zordur .Bazı kriterlere dikkat etmek gerekmektedir. Malzemesinin kaliteli olması lazımdır. Malzeme yünse en güzel yün, eğer ipekse bursa koza ipeği çok iyidir dünya çapındadır. Çift düğüm olması yani Türk düğümü gördes düğümüyle yapılması önemlidir. Kök boya olması gerekmektedir. Kök boyasının en büyük özelliği eskidikçe daha güzelleşir. Piyasada çok sayıda bulunan çin yapımı sahte yün halılara dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu kopya tabir ettiğimiz halıların en büyük özelliği tek düğümdür, kök boya kullanılmadığından çabuk yıpranır ve bozulurlar.
Şekli bozulan halı düzeltilir mi?
Şekli bozulan tüm halıları uygulanan profesyonel yöntemlerle eski haline getirilebilmektedir. Halının bozulmasındaki en büyük sebep dokuma tezgahlarında kullanılan malzemelerin kalitesinin düşüklüğüdür. Halının bozulması denince en sık rastlanan problem zamanla saçakların kopması yada halının renk vermesidir. Bu tip sorunlar genelde el dokuması tabir edilen halılarda yaşanmaktadır. Bizim gibi profesyonel firmalarında her türlü tamir ve tadilat yapılabilmektedir.
Yün halı nasıl yıkanır?
Yün halılar değerli halılar olduğundan dolayı yıkatacağımız firmayı çok iyi seçmemiz gerekmektedir. Maddiyatının yanı sıra maneviyatı olan antik halılarınız olabilir.Özellikle bu tarz halılarınızın yıkanmasında kötü sonuçlar almamak için yıllardır bu işi yapan deneyimli ve gerekli ekipmanlara sahip firmaları tercih etmeliyiz.Yün halılar ev ve bahçe ortamında yıkanmamaktadır. Çünkü yıkanan halının fazla suyu hızlı bir biçimde atılmazsa, halı kök boya olduğundan dolayı renk verecektir ve malesef bozulmuş olacaktır. Bu şekilde renk vermiş halılarınız varsa Halı Temizleme Merkezi bünyesinde bu halıların renkleri düzeltilebilmekte eski haline getirilebilmektedir.
Halı yıkama firmaları seçerken nelere dikkat edilmelidir?
Halı yıkama firması seçerken dikkat edilmesi gereken bir çok husus vardır.
Halı yıkama firmasında öncelikle muhakkak kaliteli otomatik halı yıkama makinesi olması gerekmektedir.
Bunun yanı sıra muhakkak halının yıkanmadan önce tozunun alınmasını sağlayan toz alma makinesinin olması gerekmektedir.
Kullanılan şampuanlar da çok önemlidir. Kimyasal olmaması ve muhakkak ekolojik bir şampuan kullanılıyor olması gerekir.
Son olarak halının dışarda, sokak kenarlarında değilde muhakkak kurutma odalarında kullanılması gerekmektedir.Bu unsurların olduğu bir halı yıkama firması seçilebilir.
Halı hangi sıklıkta yıkatılmalıdır?
Halılar görüntüde temiz gözükseler bile zamanla bakteri, mayt ve mantar barındırmaktadır. Bilinenin aksine halı yılda en az iki kere muhakkak profesyonel halı yıkama firmalarında yıkatılmalıdır. Sağlığınız için Halı Temizleme Merkezi olarak halılarınızı yılda en az iki kere yıkatmanızı tavsiye ediyoruz.Halı yıkama firmalarında, yıkama işleminin hemen ardından halıdaki fazla su atılımını sağlayan makineler olduğundan halı ıslak kalmamış olur ve dolayısıyla bakteri oluşumu en aza indirilmiş olur. Kendi bahçesinde halı yıkama işlemi yapanlar veya yeterince ekipmana sahip olmayan merdiven altı kuruluşlarda halı ıslak kaldığından bakteri oluşumuna neden olmaktadır. Bu yetişkinlere zarar vermekle beraber çocuğu olan ailelerde daha büyük bir sorun olmaktadır.



Sohbete Başla
Merhaba Yardımcı Olmamızı İster Misiniz
Temsilcimizden Hemen Bilgi Almak İster Misiniz ?